Husmanskost

Begreppet var ursprungligen en sammanfattande benämning på enkel och billig mat som åts på landet, och härrör från att man skiljde på priser till herrskap och tjänstefolk vid gästgivargårdarna. Numera betecknar svensk husmanskost vanligen traditionell svensk mat som har lågt inköpspris, med stort mättnadsvärde eller med andra ord klassisk vardagsmat.

Maten på Hörnstenen

När färger krockar och smaker möts blir det roligt att äta. Vi på Hörnstenen vill värna om de svenska mat traditionerna, samtidigt som vi i små doser vill implementera nya influenser och experimentera med råvarorna. Gemensamt för vår mat är att den är god, nyttig och behandlats med omsorg.

Festvåning

I vår matsal kan upp till 40 personer sitta vid en sittning, restaurangen har fullständiga rättigheter. Lämpar sig perfekt för "kick off", familjesammankomster, födelsedagsfirande, julbord, disputations middagar mm.

Bordsbokning

Vi tar inte emot bordsbokningar på lunchen, först till kvarn är det som gäller. För bokningar under övrig tid, ring så hjälper vi er med eventuella frågor.

Hörnstenen Kök & Matsal
Telefon: 018-14 38 00

Catering

Kanske vill du ha festen hemma i trädgården eller rent av låta någon annan ta hand om maten till företagets "kick off"? Oavsett anledning har vi på Hörnstenen något som passar de flesta tillfällena. Kika gärna på vår cateringmeny för mer inspiration. Menyerna är säsongs baserade och uppdateras flera gånger per år.

En nöjd gäst är en återkommande gäst

I vår strävan att hela tiden bli bättre, är vi tacksamma när du som gäst ger oss feedback på vårt arbete. Gå därför med i vår Facebook grupp och tyck till, där finns även recept och bilder för olika event. Att 80% av våra gäster är återkommande kunder något som vi på Hörnstenen Kök & Matsal är mycket stolta över, bli en du också!